Wat maakt een seniorenverhuizing anders dan een normale verhuizing?

Net als bij verhuizingen van gehandicapten, mindervaliden en andere hulpbehoevende mensen vraagt een seniorenverhuizing een heel andere aanpak. Voor Verhuisbedrijf van Buuren uit Delft is dit een van de specialisaties, waarover we u hier van alles uitleggen.

 

Vanuit omgeving Delft bedient ons verhuisbedrijf de gehele randstad en Westland. De verhuizingen gaan vervolgens vanzelfsprekend naar alle hoeken van het land of ver daarbuiten. Wij adviseren in principe iedereen op hogere leeftijd om een verhuisbedrijf in te zetten. Er is geregeld sprake van tijdsdruk, kan de bejaarde of senior fysiek niet alle taken aan of is er sprake van te weinig hulp van familie of mantelzorg.

Verhuisbedrijf voor zorginstellingen

Veel senioren gaan kleiner wonen: kies voor onze professionele opslag

Veel mensen op leeftijd die naar een seniorenwoning verhuizen, hebben daar minder vierkante meters tot hun beschikking. Voor veel ouderen is het een hele opgave om afstand te doen van sommige spullen die ze al tientallen jaren bezitten. Soms kan een professionele opslag een uitkomst bieden.

 

Een professioneel verhuisbedrijf als Van Buuren heeft een veilige klimaat gecontroleerde opslag, waar dierbare spullen worden bewaard in vergrendelde kisten. De inhoud blijft daarin totdat u na een officiële afspraak met aantoonbare legitimatie verzoekt om de inhoud terug te nemen of om tijdelijk de kist te openen omdat u erbij moet. De tijdsduur van de opslag kan variëren van één dag tot vele maanden of jaren.

Ontruiming van woning na overlijden

Na het overlijden van een van uw ouders of een andere dierbare heeft u naast alle emoties veel regelzaken aan uw hoofd. Wij kunnen u als verhuisbedrijf met een specialisatie in seniorenverhuizingen volledig ontzorgen met het ontruimen en afvoeren naar een door u uitgezochte bestemming, naar een veiling of anders eventuele goede doelen als een kringloopwinkel.

 

Door de jarenlange ervaring kunnen wij snel en doelmatig een woning ontruimen na een overlijden. Veel nabestaanden onderschatten immers hoeveel werk dit in de praktijk kan zijn. Een woning moet immers volledig verkoopklaar eruit zien, daarnaast heeft een verhuurder vaak strikte eisen bij de sleuteloverdracht.

Senioren handen

Wat kost een seniorenverhuizing bij Van Buuren?

De meest gestelde vraag aan ons van ouderen, hun kinderen of hun mantelzorgers is “Wat kost een seniorenverhuizing?”. Helaas is hier geen algemeen antwoord op te geven, want bij een verhuizing in het algemeen en dus ook voor oudere mensen geldt dat er verschillende mogelijkheden zijn, waardoor de prijs van ook een seniorenverhuizing kan variëren. De kosten hangt onder andere af van de kubieke meters, maar ook van diverse services die wij graag aanbieden, bijvoorbeeld demontage en montage van meubelen en de in- en uitpakservice.

 

Heel ruim gezien ligt de marge ergens tussen de 500 en de 1.500 euro. Dit prijsverschil zit hem in de enorme variatie die er bestaat bij seniorenverhuizingen. Ook kunt u korting krijgen als familieleden kunnen meehelpen bij de verhuisklus. Een andere besparing is vooraf zo veel mogelijk onnodige spullen wegdoen en een verhuizing plannen op een doordeweekse dag. Kosten kunnen verder toenemen als er bijvoorbeeld sprake is van bijzondere wensen zoals een pianoverhuizing.

Seniorenverhuizing met Van Buuren

Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan u denkt. Dat weten wij uit ervaring. Daarom bieden wij u alle mogelijke diensten aan die tot onze beschikking staan. Wij kunnen uw inboedel voor u inpakken. Veilig en vlot. U kunt gebruik maken van onze handyman service. We kunnen uw meubels voor u demonteren en in de nieuwe woning monteren. Moet er een piano worden verhuisd? We doen het graag en vakkundig. Antiek of waardevolle kunst verhuizen we met kennis van zaken. Wij beschikken over de modernste verhuiswagens, mobiele verhuisliften en ander materiaal om uw verhuizing tot een succes te maken.

 

Als de nieuwe woning is gekocht en de aannemer is geregeld, moet alleen de verhuizing nog worden geregeld. Zelf uitvoeren of toch liever uit handen geven aan een Erkende Verhuizer als Van Buuren, die de kneepjes van het vak kent? Onze ervaring leert dat een taxatiebezoek een goede basis van uw verhuizing vormt. Daarom komt er altijd iemand van ons bedrijf langs om de verhuizing vooraf door te spreken en de inboedel te taxeren. Kort na de taxatie ontvangt u van ons een op maat gemaakte offerte, waarin onze manier van werken helder staat omschreven. Wij doen er alles aan zodat u zorgeloos kunt genieten in uw nieuwe woning.

De prijs van een seniorenverhuizing is mede afhankelijk van specifieke wensen:

  • Sommige klanten wensen bijvoorbeeld van ons als seniorenverhuizer dat we de inboedel inpakken met behulp van onze eigen dozen of kisten
  • Ook komt het voor dat klanten verzoeken of we de oude en de nieuwe woning bezemschoon maken.
  • Soms is er als aanvullende dienst het volledig demonteren van alles dat niet tot het onroerend goed van de oude woning behoort, zoals gordijnen en de bijbehorende rails, verlichting, vloerbedekking, trapbedekking, alle types houten vloeren met bijbehorende spijkers of lijmresten.
  • Tevens wordt gevraagd het opvullen van gaten, behang verwijderen en aanverwante zaken in verband met de eindinspectie van verhuurder of woningcorporatie.
  • Tot slot het correct en bezemschoon opleveren voor de nieuwe bewoner.

Onze extra mogelijkheden

Wanneer wij uw verhuizing mogen regelen kunnen wij u de volgende extra diensten aanbieden:

Handyman

De Handyman demonteert uw meubels en monteert ze weer op de plaats van bestemming. Ook voor het ophangen van kunst of gordijnen kan de Handyman ingezet worden.

Opslag

Wij hebben een moderne elektronisch beveiligde opslagloods waarin u uw inboedel tijdelijk op kunt slaan.

Inpak service

Wanneer u geen tijd heeft of niet in staat bent om de voorbereidingen zelf te treffen kunnen wij dit voor u verzorgen.

Verhuis assistentie

Wanneer u zelf uw verhuizing wilt organiseren maar niet de mankracht hebt kunnen wij deze voor u leveren.

Kopen of huren van Verhuisdozen en/of –dekens

Voor het gemakkelijk kopen of huren van verhuisdozen, -dekens, etiketten, hoezen, bubbeltjesplastic en meer, neemt u eenvoudig contact met ons op.

Verhuizen binnen Nederland?

Contact

Indien u meer informatie wilt kunt u contact met ons opnemen of uw gegevens achterlaten zodat wij u terug kunnen bellen. Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen. Wanneer u al bekend bent met de exacte datum van uw verhuizing raden wij u aan het uitgebreide offerteformulier in te vullen om een zo precies mogelijke prijsopgave te ontvangen.

Van Buuren is aangesloten bij Mondial Movers, een samenwerkingsverband van 20 uitsluitend Erkende Verhuizers.

MVO Nederland logo
Erkende Verhuizers Logo
Dekra logo
Inboedelhotel logo
Zorgverhuizers logo
EMG logo
Verhuizen.nl logo